Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Βιολογικά σε χώρο για ανθρώπους με Οπτική Αναπηρία, στη Θεσσαλονίκη



Ορισμένες φορές ο κόσμος γίνεται πιο ανθρώπινος από φαινομενικά απλά πράγματα.
Έτσι το πρώτο κατάστημα που θα εξυπηρετεί ανθρώπους με Οπτική Αναπηρία και ειδικές ανάγκες είναι εδώ και άνοιξε στη Θεσσαλονίκη.
Το κατάστημα με το διακριτικό τίτλο "Greta Sense" θα εμπορεύεται παραδοσιακή και βιολογικά κρητικά προϊόντα.
Ο χώρος πληροί όλες τις προϋποθέσεις ώστε να διασφαλίζεται η πλήρης προσβασιμότητα του χώρου από ΑμεΑ, διαθέτοντας καταρχήν ειδικές ράμπες. Το πάτωμα αποτελείται από
πλακίδια, διαφορετικής υφής πλάτους. Επίσης διαθέτει οδηγό όδευσης τυφλών στο εσωτερικό του.
Σε όλα τα προϊόντα υπάρχουν ετικέτες, γραμμένες σε Braille, με τα στοιχεία εκείνα που είναι απολύτως απαραίτητα να γνωρίζει ο καταναλωτής, δηλαδή το είδος του προϊόντος και την ημερομηνία λήξης του. Επίσης, θα υπάρχουν βοηθητικά ηχητικά συστήματα, ώστε ακουμπώντας ένα στυλό πάνω στο ειδικό αυτοκόλλητο χαρτάκι ενός ραφιού να αναπαράγεται ηχητικό μήνυμα, πληροφορώντας τον καταναλωτή για την ακριβή θέση του στο κατάστημα. Ηχογραφημένοι περιγραφικοί χάρτες και κατάλογοι θα δοθούν, ώστε να καταστήσουν το περιβάλλον πιο οικείο.
Η επιχείρηση τέλος, προσφέρει δωρεάν παράδοση των προϊόντων από εταιρεία ταχυμεταφορών που χρησιμοποιεί φιλικά στο περιβάλλον ποδήλατα. Το κατάστημα "Greta Sense" λειτουργεί επί της Βασ. Όλγας και Αρχαιολογικού Μουσείου.
Bionews

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια