Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Η Ιωνική Στέγη Ηλιούπολης για τα ΑμεΑ

Οι αξίες της αλληλεγγύης, του εθελοντισμού και του σεβασμού στην διαφορετικότητα του ατόμου κυριάρχησαν στην ημερίδα που διοργανώθηκε από την Ιωνική Στέγη Ηλιούπολης τον Δεκέμβριο στο Δημαρχιακό Θέατρο του Δήμου Ηλιούπολης.
Η έναρξη του προγράμματος έγινε από την Πρόεδρο και διοργανώτρια της ημερίδας κ.Πίκουλα Αργυρώ ή οποία τόνισε μεταξύ άλλων ότι:
"τα μέλη της Ιωνικής Στέγης δεν μπορούν να μην συγκινούνται από τα μηνύματα που στέλνονται από τις επετειακές ημερομηνίες εορτασμού των ΑμεΑ του εθελοντισμού και της κακοποίησης κάθε ανθρώπινης οντότητας. Γιατί οι σημερινοί Μικρασιάτες προέρχονται από ανθρώπους που ξεριζώθηκαν βίαια και αθέλητα από την πατρογονική γη της Ιωνίας του 22 και βίωσαν την ανισότητα, την εκμετάλλευση, τη διαφοροποίηση. Τα βιώματα αυτών είναι εκείνα που μας κάνουν σήμερα εμάς να είμαστε ιδιαίτερα ευαίσθητοι απέναντι στα άτομα που ζουν ή αισθάνονται έλλειψη ίσης μεταχείρισης και στέρησης ίσων ευκαιριών.
Και τώρα αλλά και στο παρελθόν στεκόμαστε δίπλα σε παιδιά και δασκάλους αλλά και στους γονείς του Ειδικού Σχολείου Αθηνών (Ηλιούπολης) και διοργανώνουμε από κοινού την ημερίδα αυτή. Με σκοπό να ευαισθητοποιηθεί η κοινωνία της πόλης μας και να αποδεχθεί να συμβιώσει ομαλά με άτομα που έχουν κάποια μορφή αναπηρίας. Ταυτόχρονα δε να δοθεί η ευκαιρία ενημέρωσης για θέματα ισότητας και ίσων ευκαιριών συνταξιοδότησης και απασχόλησης αλλά και να ενστερνιστούμε όλοι μας τις αρχές τους εθελοντισμού όπως τις βιώνουν και τις υλοποιούν πολλές δεκαετίες μέχρι σήμερα τα μέλη της ΧΕΝ Ελλάδας.
Οι διευθυντές του Γυμνασίου και Λυκείου του Ειδικού Σχολείου κ. Νικ.Βοριάς και Ευγ.Φιτσάλη αντίστοιχα, τόνισαν στην ομιλία τους το ρόλο του ειδικού σχολείου στο σημερινό γίγνεσθαι, τα προβλήματα αλλά και τους στόχους και τις επιτυχίες που έχουν συντελεστεί στην πορεία ζωής του αλλά και την ελπίδα τους ότι η κοινωνία συνεχώς ευαισθητοποιείται και συμβάλει στη λύση μεγάλων και χρόνιων προβλημάτων των παιδιών αυτών.
Η κοινωνική λειτουργός τους Ειδικού Σχολείου Κατ. Πρασίνου αναφέρθηκε στην επιτακτική ανάγκη ενημέρωσης και εκπαίδευσης των πολιτών για την απόκτηση ίσων ευκαιριών σε άτομα με αναπηρία σε όλους τους τομείς. Και στη βοήθεια που μπορούν να προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες στην καλυτέρευση της καθημερινότητας των ΑμεΑ που σε συνδυασμό με την εκπαίδευση των πολιτών εξασφαλίζουν την ισότιμη διαβίωση όλων. Τέλος ευχαρίστησε την Ιωνική Στέγη Ηλιούπολης και ιδιαίτερα την κυρία Πίκουλα για την έμπρακτη συμπαράστασή της στο Ειδικό Γυμνάσιο - Λύκειο Ηλιούπολης Αθηνών.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια