Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Καθημερινό Παρκάρισμα σε Θέσεις Α.Μ.Ε.Α. στο Δήμο Θέρμου.

Όπως διαπιστώσαμε απο email αναγνώστη μας (ΑΜΕΑ) στην πλατεία του Δήμου μας υπάρχουν 2 θέσεις parking για άτομα με ειδικές ανάγκες...
Το θέμα είναι όμως ότι μόνο υπάρχουν, και αυτό γιατί μόνο τα ΑΜΕΑ δεν προλαβαίνουν να παρκάρουν αφού ο οποιοσδήποτε παρκάρει χωρίς να δώσει σημασία στην ταμπέλα που λέει parking για ΑΜΕΑ.
Έτσι ένα άτομο(αναγνώστης) που έχει αναπηρικό αυτοκίνητο (<<Με τη βούλα>>) έκανε αίτηση στο Δήμο Θέρμου (κοινοποίηση σε Α.Τ. Θέρμου & Τροχαία Αγρινίου) να γίνει η απαραίτητη σήμανση στο δρόμο έτσι ώστε να γίνεται ποιό εμφανές σε άτομα που δεν έβλεπαν τυχόν την πινακίδα.Έτσι ύστερα από αίτημά του στο Δημαρχείο πέρασε από συμβούλιο και εγκρίθηκε.
Η σήμανση έγινε αλλα φανταστείτε ποιο μπορεί να ήταν το αποτέλεσμα;;;

<<Τα ίδια Παντελάκη μου.....Τα ίδια Παντελή μου....>>
Η αστυνομία από την άλλη προφανώς δεν κάνει σωστά τη δουλειά της και αυτό φαίνεται από την παρουσία τους γενικότερα....Φυσικά όταν έρχονται λεωφορεία (τουρίστες) αμέσως δίνεται σήμα και ακριβώς στις διπλανές θέσεις αλλα και στις θέσεις ΑΜΕΑ τα αυτοκίνητα εξαφανίζονται ύστερα από το άκουσμα της σφυρίχτρας του αστυνόμου...
Και εδώ θέτουμε ένα ερώτημα Κ. Αστυνομικοί.
Δεν θα ήταν καλύτερο να εφαρμόσετε το νόμο και να υπάρξει αφαίρεση πινακίδων αλλά και πρόστιμο σε αυτοκίνητα που καταλαμβάνουν θέσεις ΑΜΕΑ και όχι απλά ένα σφύριγμα;;;
Και λέμε το παραπάνω όχι γιατί είμαστε κακοί αλλά γιατί αν τον κόσμο η μάλλον αν τον Έλληνα τον γραψεις μία θα το πεί στο φίλο του και σιγά σιγά με 2-3 γραψίματα το μάθει όλο το <<χωριό>> και να δούμε τότε ποιός θα ξαναπαρκάρει....
Όλοι οι άνθρωποι-Πολίτες αυτού του τόπου αυτής της κοινωνίας έχουν δικαίωμα να κυκλοφορήσουν ποιό άνετα ανάμεσα μας...
(Όσο για το Α.Τ. Θέρμου γνωρίζουμε οτι έχει έλλειψη προσωπικού απο το απόγευμα και μετά αλλά τουλάχιστον τις πρωινές ώρες που έχει το απαραίτητο προσωπικό θα μπορούσε να κάνει σωστά τη δουλειά του.)Σας παραθέτουμε και το αίτημα του αναγνώστη προς το Δήμο Θέρμου και την απάντηση του Δήμου.


Όπως σας είναι ήδη γνωστό στο κέντρο της πόλης του Θέρμου υπάρχουν δύο θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων ατόμων με ειδικές ανάγκες , που βρίσκονται στον περιβάλλοντα χώρο της πλατείας .
Στις θέσεις αυτές υπάρχει ελλιπής και μη ευδιάκριτη σήμανση με μόνο μια πινακίδα με το σχετικό σήμα , το οποίο πολλές φορές δεν γνωρίζουν ή σκοπίμως αγνοούν οι οδηγοί των άλλων οχημάτων , με αποτέλεσμα να σταθμεύουν σε αυτές άλλα οχήματα , εκτός των όσων νομίμως προβλέπεται η στάθμευση και τα οποία πρέπει να είναι εφοδιασμένα με σχετική κάρτα.
Για το λόγο αυτό είναι απόλυτη ανάγκη να λάβετε απόφαση να γίνει και η σχετική σήμανση επί του οδοστρώματος στις συγκεκριμένες θέσεις , έτσι ώστε αυτή να είναι ορατή και ευδιάκριτη από όλους και να μην είναι δυνατό να παραβιάζεται με επιχειρήματα του τύπου
<<δεν το γνώριζαν>> ή <<δεν το είδαν>> αλλά και να μπορεί και το αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα να εφαρμόσει κατά των παραβατών τις προβλεπόμενες από σχετικές διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας κυρώσεις.
Επειδή θεμελιώνω έννομο συμφέρον στην υποβολή της παρούσας αίτησης , δεδομένου ότι , όπως καλά γνωρίζετε , είμαι ο ίδιος άτομο με ειδικές ανάγκες (ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω) και δικαιούμαι να κάνω χρήση αυτού του <<ευεργετήματος και δικαιώματός μου>>.
Για τους λόγους αυτούς και με την επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματός μου ζητώ:
Να τοποθετηθεί , με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου , στο σημείο των προβλεπόμενων για τα άτομα με ειδικές ανάγκες θέσεων στάθμευσης , που βρίσκονται στον περιβάλλοντα χώρο της πλατείας , η κατάλληλη σήμανση επί του οδοστρώματος , κατά τρόπο ώστε αυτή να είναι ορατή και ευδιάκριτη , προκειμένου να είναι διαθέσιμες οι ανωτέρω προβλεπόμενες θέσεις στάθμευσης για εμάς που δικαιούμαστε να κάνουμε χρήση αυτών.

Το Συμβούλιο , μετά από διαλογική συζήτηση και αφού έλαβε υπόψη τα παραπάνω Ομόφωνα ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ :
Εγκρίνει να γίνει η κατάλληλη σήμανση επί του οδοστρώματος , κατά τρόπο ώστε αυτή να είναι ορατή και ευδιάκριτη , προκειμένου να είναι διαθέσιμες οι θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων ατόμων με ειδικές ανάγκες.
http://thermo-greece.blogspot.com/2010/04/blog-post_07.html

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια