Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Γιοχάνεσμπουργκ - Johannesburg

Η πιο γνωστή πόλη της Νοτίου Αφρικής είναι χωρίς αμφιβολία η πόλη στην οποία χτυπά η καρδιά της χώρας.
Για ένα μεγάλο διάστημα του ταραγμένου 20ου αιώνα έπαιζε τον ρόλο του δρα Τζέκιλ και μίστερ Χάιντ στην παγκόσμια συνείδηση. Το απεχθές καθεστώς, το έγκλημα και ο φόβος κυριαρχούσαν στην πόλη, καθώς το μισό του πληθυσμού βαλτώσει, ενώ το άλλο μισό κοιτούσε τα σημάδια του και ίσως θα περάσει καιρός για να επουλωθούν, αν και σήμερα έχει ένα υγιές πρόσωπο, ενώ είναι και η ταχυτέρα αναπτυσσόμενη πόλη στην Ν.Αφρική.
Οργανώστε τις περιηγήσεις σας με ξεναγό και γνωρίστε εκ του ασφαλούς την πόλη. Ξεκινήστε από το κομψό προάστιο του Melville, ένα από τα ελάχιστα προάστια της πόλης όπου μπορείτε να περπατήσετε άνετα στον δρόμο, να ανακαλύψετε μεταχειρισμένα βιβλία ή παραδοσιακά όργανα, ενώ κάθε δεύτερο Σάββατο του μήνα οι δρόμοι του παραδίδονται αποκλειστικά στους πεζούς και οι μεταμφιεσμένοι διασκεδάζουν τον κόσμο. Εάν θέλετε, μία επίσκεψη στο πιο αντιπροσωπευτικό κομμάτι της πόλης, τη μαύρη συνοικία Σοβέτο, είναι εκεί που θα συμπληρώσετε την εικόνα της πόλης.
Που πρέπει να πάτε!
* Στο Μουσείο του Απαρτχάιντ (με φωτογραφίες και μαγνητοσκοπημένες σκηνές από τα γκέτο του ΄70 και του ΄80), που στεγάζεται σ ένα από τα σημαντικότερα κτίρια του Γιοχάνεσμπουργκ.
* Το Αφρικανικό Μουσείο παρουσιάζει ολόκληρη την ιστορία της Αφρικής.
* Το Gold Reef City, ένα πάρκο με εξαιρετική αναπαράσταση του Γιοχάνεσμπουργκ του 1890, τότε που τα απέραντα ορυχεία χρυσού άρχισαν να γίνονται ....η σημερινή πόλη. Λίγο έξω από την πόλη.
*  Ένας επίγειος παράδεισος είναι οι Βοτανικοί κήποι της πόλης αλλά και το θαυμάσιο πάρκο Emmarentia Dam.

Μπορείτε να διαλέξετε σε εστιατόρια με κινεζική, ιταλική, γαλλική, πορτογαλική, αφρικανική .....αλλά και ελληνική κουζίνα.
συνεχίζεται
μέρος Α

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια