Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Κολυμπώντας με την ψυχή

Ένας 42χρονος γάλλος, ακρωτηριασμένος και στα τέσσερα άκρα, θα επιχειρήσει το Σάββατο να διασχίσει τη Μάγχη κολυμπώντας
Ένας 42χρονος Γάλλος, ο Φιλίπ Κρουαζόν, ο οποίος έχασε και τα τέσσερα άκρα του από ηλεκτροπληξία, θα επιχειρήσει το Σάββατο να διασχίσει τη Μάγχη κολυμπώντας, ένα ασυνήθιστο εγχείρημα που προετοιμάζει εδώ και δύο χρόνια.
    Η αναχώρηση θα γίνει από το Φολκστόουν (στη νότια Βρετανία) μεταξύ 05:00 και 06:00 ώρα Γκρίνουιτς "καιρού επιτρέποντος", σύμφωνα με μέλος του περιβάλλοντός του. Η άφιξη στις γαλλικές
 ακτές αναμένεται 24 ώρες αργότερα, μεταξύ Βισάν και Ακρωτηρίου Γκρι-Νε, στη Βόρεια Γαλλία.
    Ο Φιλίπ Κρουαζόν, πατέρας δύο παιδιών, χτυπήθηκε από πολλαπλές ηλεκτρικές εκκενώσεις άνω των 20.000 βολτ τον Μάρτιο του 1994, ενώ αποσυνέδεε μία κεραία τηλεόρασης.
    Η ιδέα του εγχειρήματος αυτού τού γεννήθηκε πριν από 16 χρόνια, όταν από το κρεβάτι του νοσοκομείου παρακολούθησε ένα ρεπορτάζ στην τηλεόραση για μία κολυμβήτρια που διέσχισε τη Μάγχη και εξήγησε ότι θέλει να το κάνει για τον ίδιο, για τους δικούς του και για όλους όσοι έχουν την ίδια κακοτυχία και έχουν χάσει τη διάθεσή τους για ζωή.
    Ο κ. Κρουαζόν θα χρησιμοποιήσει προσθετικά μέλη, τα οποία δεν τον βοηθούν μεν να προχωρά, αλλά να διατηρεί την ισορροπία του και να μην παθαίνει ναυτία. Κατά μέσο όρο προχωρά κατά 3χλμ/ώρα και προπονείται επί δύο χρόνια περίπου 30 ώρες την εβδομάδα.
(Γαλλ. Πρακτ. ) 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια