Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Το μένος των αντικαπνιστών,,,

Το κράτος μας δεν έχει ενδιαφερθεί για τον πολίτη και αυτό είναι εμφανές από το χάλι που κατάντησε. 
Ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα και ακόμα είναι η αρχή.
Η ολική απαγόρευση του καπνίσματος δεν είναι γιατί ενδιαφέρονται για την υγειά του πολίτη απλά η σκοπιμότητα που υπάρχει είναι :

1. Η επιβολή των προστίμων (έσοδα για το κράτος)
2. Μείωση του κόστους των Ταμείων υγειάς (από το ποσοστό των παθήσεων που σχετίζονται με το κάπνισμα)
3. Επιβολή στην αλλαγή κουλτούρας και αίσθησης της ελευθερίας στο ποσοστό των καπνιστών (που εξυπηρετεί αλλά συμφέροντα ώστε να μην βγαίνει τόσο πολύ ο κόσμος και να συνηθίσει να είναι μέσα, γιατί σε λίγο καιρό με ποσοστό 20% της ανεργίας δεν θα μπορεί να βγει έτσι και αλλιώς έξω)
Εάν το κράτος θέλει πραγματικά οι καπνιστές να σταματήσουν αυτή την κακή συνήθια απλά μπορεί να ανεβάσει σταδιακά τις τιμές των τσιγάρων και παράλληλα να επιμορφώσει τους καπνιστές πραγματικά και όχι με ένα δυο οργανισμούς που υπάρχουν και δεν φτάνουν ούτε για πλακά αλλά κάνουν και δουλειά της πλακάς αφού δεν γίνονται ποτέ εντατικές καμπανιές για αυτό το θέμα.

Μια πρόταση είναι να πρέπει να υπάρχουν καταστήματα διασκέδασης, καφέ και γενικότερα εστίασης μόνο για καπνιστές γεμάτα με εικόνες και γενικότερα υλικό που θα τους θυμίζει συνεχώς τι κάνουν στον οργανισμό τους.


Κύριοι ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΕΣ (και εγώ είμαι ένας από αυτούς) σταματήστε να έχετε τόσο μένος με τους καπνιστές γιατί γνωρίζω πολλούς φανατικούς αντικαπνιστές που όταν έγιναν καπνιστές έγιναν πολύ χειρότεροι και πολύ φανατικοί του τσιγάρου.

Έτσι δεν βοηθάμε αυτούς που καπνίζουν και έχουν ψυχολογικό και χημικό εθισμό στο τσιγάρο απλά τους σπρώχνουμε πιο πολύ προς τα εκεί.


ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια