Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Πανελλαδικό - Παναναπηρικό κάλεσμα στο Συλλαλητήριο της 3ης Δεκεμβρίου 2010, ώρα 10.00 στην Πλατεία Συντάγματος

Τη φετινή 3η Δεκέμβρη, τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους αντιμετωπίζουν τις πιο σκληρές και επώδυνες επιπτώσεις από την οικονομική και κοινωνική κρίση.
Γνωρίζουμε από την ιστορία ότι τα άτομα με αναπηρία σε ανάλογες παρελθούσες περιόδους είναι οι πρώτοι που βιώνουν τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό.
Η ιστορία δεν πρέπει να επαναληφθεί γιατί τώρα πια εμείς, τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές μας, έχουμε φέρει με συντονισμένα και σταθερά βήματα σημαντικές αλλαγές στο
 κοινωνικό και πολιτισμικό σκηνικό της χώρας.
Δεκαετίες τώρα τα άτομα με αναπηρία κάθε κατηγορίας αναπηρίας διεκδικούμε μια ισότιμη θέση σε όλα τα επίπεδα της κοινωνικής ζωής.
Οι πολύχρονοι συλλογικοί αγώνες που έχουμε δώσει και οι κατακτήσεις τους πρέπει να προστατευτούν ε τον πιο δυνατό τρόπο.
Αυτό καλούμαστε να διεκδικήσουμε, τα άτομα με αναπηρία κάθε ηλικίας γυναίκες και άντρες, νέοι και ηλικιωμένοι, τα μέλη των οικογενειών τους, από κάθε γωνιά της χώρας, στο Συλλαλητήριο αύριο 3 Δεκέμβρη 2010 στην Πλατεία Συντάγματος στις 10 το πρωί.
Διεκδικούμε:
* Τη λήψη οικονομικών μέτρων για την εισοδηματική ενίσχυση των ΑμεΑ και των οικογενειών τους.
* Την αντιμετώπιση της ανεργίας που πλήττει διαχρονικά τα ΑμεΑ και λαμβάνει εφιαλτικές διαστάσεις στην εποχή μας, τη διασφάλιση της εργασίας τους. Να μην χαθεί ούτε μία θέση εργασίας των ΑμεΑ.
* Τη διαμόρφωση ενός ενιαίου πλαισίου ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών αρχών που θα οδηγεί σε αξιοπρεπή ζωή τα ΑμεΑ, με πρώτο μέτρο την επαναφορά των δώρων και επιδομάτων αδείας σε όλους τους συνταξιούχους με αναπηρία και των εργαζομένων με αναπηρία.
* Την πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και τη δωρεάν χορήγηση όλων των απαιτούμενων τεχνικών, ορθοπεδικών, θεραπευτικών μέσων.
* Τη διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα του ΕΣΥ με την ανάπτυξη του Αβάθμιου συστήματος υγείας, την ίδρυση και αναβάθμιση των μονάδων χρονίων πασχόντων, κέντρων αποκατάστασης την ολοκλήρωση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης κλπ.
* Τη διασφάλιση της λειτουργίας όλων των προνοιακών δομών (ΚΕΚΥΚΑμεΑ, ΚΑΦΚΑ, ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΊΤΙ κλπ).
* Την προστασία των οικογενειών που έχουν στη φροντίδα τους άτομα με βαριές αναπηρίες και πολλαπλές ανάγκες εξάρτησης με τη λήψη άμεσων και διακριτών μέτρων.
Για την επιτυχία αυτού του Συλλαλητηρίου κινητοποιούμε όλους τους συναδέλφους μας, κάθε μέλος της οικογενείας μας, κάθε εργαζόμενο που βρίσκεται κοντά μας, κάθε ευαισθητοποιημένο συμπολίτη μας για να βρεθούν μαζί μας αύριο 3 Δεκεμβρίου 2010 στην Πλατεία Συντάγματος.
ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ
"Ε.Σ.Α.με.Α"

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια